Kaeng Massaman Kai – CURRY MASSAMAN Z KURCZAKIEM + BALLARINI LUCCA

Kaeng Massaman Kai – CURRY MASSAMAN Z KURCZAKIEM + BALLARINI LUCCA

Kaeng Massaman Kai – CURRY MASSAMAN Z KURCZAKIEM + BALLARINI LUCCA

Dziś znów zabieram Was do południowej Tajlandii – regionu dobrze znanego turystom ze względu na wspaniałe, rozległe plaże i rajskie wysepki, ciągnące się od Phuket po Koh Samui. Kuchnia południowej Tajlandii to przede wszystkim kalmary, krewetki , ośmiornice i wszystkie soczyste owoce, które rosną prawie wszędzie. To wysublimowane przepisy na ryby grillowane od razu po złowieniu, ale również wpływy kuchni malezyjskiej , czyli łagodne curry z orzeszkami ziemnymi i orzechami nerkowca . Ja dziś owocami m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ostra na Słodko

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

Ostra na SłodkoOstra na Słodko

http://ostra-na-slodko.pl/

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

curry, pasta, pasty, sosy, ryby, kurczak, kokosowe, kuchnia tajska, krewetki, ryba, ryż, obiad, cytryna, koper, orzechy, mięso, kotlet, owoce morza, kolacja, kotlety, filet z kurczaka, obiad dla 2 osób, pomysł na obiad, kurczak curry, pasta z kurczaka, ryby smażone, sos do kurczaka, kurczak w mleku kokosowym, dania na gorąco, gotowany kurczak

Inne przepisy z Ostra na Słodko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.