Pulpeciki w sosie koperkowym

Pulpeciki w sosie koperkowym

Pulpeciki w sosie koperkowym

Dla 4 osób, będziemy potrzebować: 0,5 kg  mięsa wieprzowego - mielonego 1 cebule 2 ząbki czosnku 1 marchewkę pół szklanki bułki tartej 1 jajko 1 pęczek kopru (ja użyłam mrożonego) kostkę rosołową 3 łyżki mąki 3 łyżki miękkiego masła sól i pieprz Zaczynamy! Cebulę siekamy na drobno i wyciskamy czosnek do miski z mięsem. Mieszamy ręcznie składniki. Następnie dodajemy jajko, bułkę tartą i połowę posiekanego kopru. Doprawiamy solą i pieprzem i ugniatamy ręcznie, aż wszystkie składniki się połączą.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolejny blog o gotowaniu

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

sandersiaksandersiak

Kocham gotować :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, koper, mielone, pulpety, marchewka, mięso, cebula, bułki, pulpeciki, sosy, ziemniaki, makarony, makaron, mięso mielone, kotlety mielone, koperek, kotlet, kotlety, gotowana marchewka, sos do mielonego , sos do jajek, kotlet z marchewki, sos do makaronu, kotlet siekany, makaron z patelni

Inne przepisy z Kolejny blog o gotowaniu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.