Arabskie kefty z pietruszką i fetą

Arabskie kefty z pietruszką i fetą

Arabskie kefty z pietruszką i fetą

Przepis na : obiad

Podobno w kuchni arabskiej takie kefty są bardzo popularne. Szczerze mówiąc wcale się nie dziwię;) Dla mnie są taka polską odmianą kotletów mielonych, jednak z pysznym ziołowo- serowym nadzieniem. Ja przygotowałam je w tradycyjny sposób, czyli usmażyłam, ale równie smaczne (a może nawet bardziej smaczne:)) są upieczone na grillu lub ewentualnie w piekarniku. Składniki:1/2 kg mielonej wołowiny,cebula,2 ząbki czosnku,łyżka jogurtu naturalnego,łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki,łyżeczka oregano,1/2 pęczka natki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Andźka, 3 października 2013 11:58:47

Poproszę na dzisiejszy obiad, bo u mnie pustka w lodówce ;)

W kuchni Uli, 3 października 2013 14:08:28

ale smacznie wygląda mmm

Alinka, 3 października 2013 20:01:06

Chyba by mi to smakowało:) Mniammmm...

zufik, 3 października 2013 23:48:54

Oj chyba zgłodniałam:)zapraszam na rozdanie u mnie

z miłości do słodkości, 4 października 2013 12:48:38

Dziewczyny chętnie się podzielę:):)

Kulinarne Wyprawy, 4 października 2013 18:39:51

Nawet nie wiedziałam, że robie arabskie kefty ;)Twoje wyglądają pyszne :)

z miłości do słodkości, 4 października 2013 21:11:48

:):)