Arabskie kefty z pietruszką i fetą
Arabskie kefty z pietruszką i fetą
Przepis na : obiad
Podobno w kuchni arabskiej takie kefty są bardzo popularne. Szczerze mówiąc wcale się nie dziwię;) Dla mnie są taka polską odmianą kotletów mielonych, jednak z pysznym ziołowo- serowym nadzieniem. Ja przygotowałam je w tradycyjny sposób, czyli usmażyłam, ale równie smaczne (a może nawet bardziej smaczne:)) są upieczone na grillu lub ewentualnie w piekarniku.
Składniki:1/2 kg mielonej wołowiny,cebula,2 ząbki czosnku,łyżka jogurtu naturalnego,łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki,łyżeczka oregano,1/2 pęczka natki ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości
Autor
czekoladka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
feta, mielone, ser feta, zupa pomidorowa, cebula, jogurt, pietruszka, kotlet, placuszki, kotlety, jogurtu, czosnek, grill, obiad, kotlety mielone, mięso, wołowina, mięso mielone
Inne przepisy z Z miłości do słodkości
Dodaj komentarz
Andźka,
3 października 2013 11:58:47Poproszę na dzisiejszy obiad, bo u mnie pustka w lodówce ;)
W kuchni Uli,
3 października 2013 14:08:28ale smacznie wygląda mmm
Alinka,
3 października 2013 20:01:06Chyba by mi to smakowało:) Mniammmm...
zufik,
3 października 2013 23:48:54Oj chyba zgłodniałam:)zapraszam na rozdanie u mnie
Kulinarne Wyprawy,
4 października 2013 18:39:51Nawet nie wiedziałam, że robie arabskie kefty ;)Twoje wyglądają pyszne :)