Burgery z łososia i kaszy jaglanej

Burgery z łososia i kaszy jaglanej

Burgery z łososia i kaszy jaglanej

Składniki (na 4 burgery)   - 200 g filetu z łososia, - 4 suszone pomidory (ok. 80g) - 1/3 szklanki kaszy jaglanej (ok. 60g), - cebula (ok. 40g), - ząbek czosnku - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10g), - przyprawy: sok z cytryna, sól, pieprz, wędzona papryka. Sposób przygotowania 1. Usuwamy skórę z łososia. 2. Łososia i suszone pomidory siekamy na drobno. 3. Siekamy cebulę i szklimy ją na oleju rzepakowym. 4. Kaszę jaglaną gotujemy wedle przepisu na opakowaniu i miks... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.