Przepis na : obiad
Cześć! Czasami coś trzeba wykombinować, by nie jeść co dzień samych ziemniaków. Wykombinowałam. Miałam mielone, które prosiło się, by z nich zrobić kotlety - nie, nie tym razem. Czebureki - tatarski przysmak, ale w wersji domowej mini. Te pierożki nie wymagały wielkiego nakładu finansowego. Olej ok 1/2 l, mięso mielone 50 dkg - to najdroższe składniki. Mając dziś troszkę więcej czasu niż zwykle zabrałam się za ich robienie. Okazało się, że robota poszła sprawnie. Na ciasto potrzebowałam: * 2 i 1/2 szklanki mąki * 1 i 1... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.