Śledzie Gajowego

Śledzie Gajowego

Śledzie Gajowego

Śledzie gajowego. Śledzie pachnące lasem. Dodatek jałowca i grzybów czyni śledzie niebagatelną przekąską.  Na święta koniecznie zrobię właśnie takie. Wydanie śledzi z grzybami jest bardzo smakowite! Składniki: * 4 płaty śledziowe a'la matias * 20 g suszonych grzybów * 3 kulki jałowca * 1/2 szklanki wywaru z gotowania grzybów * 1/5 szklanki octu * 1/3 szklanki oleju * 1 cebula * 2 łyżki oleju do smażenia cebuli Płaty śledziowe moczyłam w zimnej wodzie przez ok. 3 godziny, dwukrotnie wodę odlewałam i zalewałam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją

Autor

pieprzyczfantazjapieprzyczfantazja

Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, śledź, obiad, przekąski, przekąska, sledzie w oleju

Inne przepisy z Pieprzyć z Fantazją

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.