Klops pod zieloną pierzynką w sosie paprykowym

Klops pod zieloną pierzynką w sosie paprykowym

Klops pod zieloną pierzynką w sosie paprykowym

Przepis na : obiad

Bardzo ciekawa propozycja dla miłośników kotletów mielonych :) W smaku kojarzy się trochę z gołąbkiem, całości dopełnia pyszny paprykowo-jogurtowy sos z pikantną nutą chilli. Przepis pochodzi z magazynu 'Moje Gotowanie - Sztuka Mięsa'. Zapraszam do pieczenia! Składniki dla 6 osób: 1 por 150 g mrożonych liści szpinaku 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 250 g pomidorów (3 średnie pomidory) 1 kg mielonej wieprzowiny 50 bułki tartej  8 gałązek świeżego tymianku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 4 jajka sól, p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

dagooshyadagooshya

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, papryka, mielone, sosy, chilli, szpinak, por , mięso, ciekawe przepisy, bułki, wieprzowina, sos paprykowy, klopsy, polewa, zupa pomidorowa, gołąbki, kotlet, kotlety, kotlety mielone, mięsa pieczone, obiad, sos chilli, sos do jajek, sos do mielonego , sos pomidorowy, pieczeń z mięsa mielonego, mięso duszone, mięso mielone, bez pieczenia, obiad dla 2 osób

Inne przepisy z My Culinary Art

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.