Falafelki

Falafelki

Falafelki

Składniki: ciecierzyca (1 szklanka), należy ją namoczyć przez ok 12 godzin kolendra (1/2 łyżeczki) kmin rzymski (1/2 łyżeczki) kurkuma (1/2 łyżeczki) cynamon (1/2 łyżeczki) szczypta chili szczypta soli czosnek (1 ząbek) mąka groszkowa (2 łyżki)/ może też być pszenna lub jakaś inna olej do smażenia Czas przygotowania: 25 min Przygotowanie: Ciecierzycę namaczamy przez 12 godzin. Odcedzamy. Blendujemy lub mielimy maszynką do mięsa. Do ciecierzycy dodajemy przyprawy, mąkę i wyciśnięty ząbek czosnku. Mieszamy. Fo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.