Wołowina w sosie chrzanowym

Wołowina w sosie chrzanowym

Wołowina w sosie chrzanowym

Składniki: 700 g wołowiny pieczeniowej, bez kości (u mnie udziec wołowy); 300 g pieczarek; 2 średnie cebule; 2 ząbki czosnku; 1 czubata łyżka chrzanu (ze słoiczka); 1 łyżeczka pieprzu ziołowego; 1/2 łyżki majeranku; 1 liść laurowy; 1/4 szklanki zimnej wody + 2 czubate łyżki mąki pszennej; 2 łyżki oleju; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Cebule obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Ząbki czosnku obrać przecisnąć przez praskę. Wołowinę umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Każdy pl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.