Czas na efektowną potrawę – domowy kebab z piersi kurczaka. Jej przygotowanie na pewno wzbudzi zainteresowanie waszych domowników, czy też odwiedzających znajomych. Kebab to potrawa, która potrafi zaspokoić nawet największy głód. Wywodzi się ona z kuchni arabskiej i kojarzy się przede wszystkim z obracającym się mięsem na opiekaczu. Moja potrawa taka jednak nie jest. W domowych warunkach odtworzenie oryginalnego kebabu, który zjeść możemy na ulicy naszych miast, jest praktycznie niemożliwe. Nikogo przecież nie... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...