Bardzo smaczne muffinki z powidłami śliwkowymi (jak przystało na pączki :)). Delikatne, puszyste, z chrupiącą skórką, obsypane posypką cynamonowo-cukrową. Polecam na szybki podwieczorek, w środku tygodnia, gdy mamy mało czasu na przygotowanie pracochłonnych deserów. Choć przyznam szczerze, że efekt końcowy pozytywnie mnie zaskoczył. Może być to też dobra alternatywa dla pączków smażonych na głębokim tłuszczu (w Tłusty Czwartek). "Pączkowe" muffinki PRZEPIS (źródło: link, 8 sztuk) Temperatura p... czytaj dalej...
fajniutkie :). Chociaż spodziewałam się drożdżowych po opisie :)
Na wielu blogach przepis ten (lub jego wariacja) porównywany jest do angielskich pączków (ang. doughnuts). Nie są to nasze, polskie drożdżowe pączki (dlatego w nazwie użyłam cudzysłowia :)). Biorąc jednak pod uwagę szybkość z jaką można je przygotować to naprawdę warto je zrobić. Dodałam nadzienie w postaci powideł śliwkowych by nadać im nieco bardziej charakter pączków, do których my jesteśmy przyzwyczajeni.
Mmmmmniam :) wyglądają przepysznie - no i te powidła ach!!! a piekarnik elektryczny do jakiej temperatury nagrzać?