Szybki gulasz z wieprzowiny

Szybki gulasz z wieprzowiny

Szybki gulasz z wieprzowiny

Szybki sposób na najprostszy gulasz, który jest w sam raz do pieczywa lub do placka po węgiersku. Pomysł powstał podczas przygotowania schabu, do zapieczenia w kapuście. Zakupiony schab często jest tak wykrojony, że posiada jeszcze mięso,  które nie jest potrzebne do upieczenia kotletów, czy innych dań ... Wówczas mięso "obrabiamy" tak żeby został nam schab właściwy,  a z pozostałej odkrojonej części możemy usmażyć świeżonkę lub zrobić gulasz. Z porcji 1,5- 1,7 kg schabu odkroimy ~500 g, które kroi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, schab, mięso, gulasz, placki, kapustą, sosy, kotlety, kotlet, pieczywo, placek po węgiersku, gulasz po węgiersku, chleb mieszany

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.