Bitki cielęce w sosie własnym

Bitki cielęce w sosie własnym

Bitki cielęce w sosie własnym

Danie niesamowicie łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.   Składniki 0,5 kg cielęciny najlepiej polędwicy 1 duża cebula 1 kostka bulionu wołowego olej sól, pieprz (ziarna), ziele angielskie, liść laurowy 1 łyżka mąki Przygotowanie Mięso kroimy na kotlety grubości mniej więcej 1 cm i lekko rozbijamy. Nie solimy! Na bardzo rozgrzanej patelni z olejem smażymy je z obu stron tylko do uzyskania bladego koloru. Przekładamy podsmażone mięso do garnka. Podsmażamy na tej samej patelni na tłuszczu z mięsa cebulę pokro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Autor

Oka w rosole czyli KaFka gotujeOka w rosole czyli KaFka gotuje

W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, mięso, kotlety, kotlet, sosy, wołowina

Inne przepisy z Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.