Schab po azjatycku

Schab po azjatycku

Schab po azjatycku

Składniki ( 2 porcje): 250 g schabu 1/2 szklanki sosu sojowego 1 łyżka sosu sambal oelelek 2 łyżki miodu 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: mięso umyj i pokrój w kostkę, przełóż do miski pozostałe składniki przełóż do blendera i zblednuj tak przygotowany sos przelej do miski z mięsem i dokładniej wymieszaj z nim rozgrzej patelnie i smaż na niej mięso z sosem, bez tłuszczu! podawaj z ryżem i posyp posiekanym szczypiorkiem Smacznego!   czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Autor

Oka w rosole czyli KaFka gotujeOka w rosole czyli KaFka gotuje

W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, sosy, mięso, schab, ryż, wieprzowina, schab gotowany

Inne przepisy z Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.