Przepis na : deser
Składniki: • 1,5 szklanki startej marchewki (ok. 3–4 marchewki( • 1,5 szklanki mąki (może być orkiszowa) • 4 jajka • ¾ szklanki oleju (u mnie kujawski) • kilka łyżek miodu – wg uznania, ja daję 3-4 • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 płaska łyżeczka sody • 1 łyżeczka cynamonu – opcjonalnie, bo nie każdy lubi • można dodać jeszcze rodzynki, ja dałam garść • pół łyżeczki soli 1. Marchewkę trzemy na tarce o drobnych oczkach. 2. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni i zabieramy się za ciasto. 3. Jaj... czytaj dalej...
Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.