Schabowy na zielono

Schabowy na zielono

Schabowy na zielono

Kotlety schabowe, w panierce z bułki tartej, to klasyk i żelazna pozycja polskiej kuchni. Prawie wszyscy je lubią. Zwykle też właśnie takie, zwyczajne, robię. Ale nie zawsze panieruję je w bułeczce - czasami zastępuję ją zmielonymi orzechami, otrębami czy ziarnami np. słonecznika.Jeśli jednak ktoś będzie upierał się przy bułce to ją też można "wzbogacić" dodając trochę startego parmezanu albo ziół. Dzisiaj będzie właśnie taka nieco inna panierka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schabowe, orzechy, kotlet, słonecznik, kotlety, tarta, bułki, mięso

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Karmel-itka., 2 czerwca 2013 12:46:22

mmm.. świetna sprawa, taki innowacyjny schab! pyszne.

Iza Kulińska, 2 czerwca 2013 14:14:34

mina domowników jak dostali zielonkawe kotlety - bezcenna !

kaczodajnia.blogspot.com, 2 czerwca 2013 15:21:38

Ja robię często schabowego w panierce grzybowej. Właściwie prawie zawsze do tego służy mi kania, której nie umiem tak tradycyjnie ususzyć jak podgrzybka czy borowika. Kanię kruszę na malutkie kawałki i tak suszę, a później panieruję właśnie schabowe;) Kotlety mają później fajny grzybowy posmak. No i teraz sobie uświadomiłam, że nie mam tego sposobu na blogu hmm.... muszę to nadrobić. Coraz częściej służysz mi jako inspiracja ;) pozdrawiam

Iza Kulińska, 2 czerwca 2013 15:38:10

kanie suszyłam, ale całe kapelusze - wysycha świetnie i dobrze się kruszy potem więc zwykle wykorzystywałam ją skruszoną do sosów czy zup - ciekawa jestem takie panierki, czy nie przypala się ? w sezonie wypróbuję :) Asiu, ja inspiracją ? wolne żarty bo gdzie mi do Twoich pomysłów !

Justyna Bąk, 3 czerwca 2013 00:40:50

ale fajnie wygląda:) super odmiana na niedzielny obiad:)

Anonymous, 5 lutego 2014 23:14:07

Wygląda jak kawał runa leśnego:)