Roladki schabowe nadziewane szpinakiem i suszonymi pomidorami z mozzarellą

Roladki schabowe nadziewane szpinakiem i suszonymi pomidorami z mozzarellą

Roladki schabowe nadziewane szpinakiem i suszonymi pomidorami z mozzarellą

Przepis na : obiad

Schabowy do obiadu to już tradycja, ale nie zawsze musimy podawać go gołego, zawsze możemy go pysznie nadziać, tym razem w wersji ze szpinakiem i selerem naciowym z  delikatnym serem mozzarella i suszonymi pomidorami. W tym wydaniu jest soczysty i bardzo smaczny. Polecam zarówno na codzienny jak i niedzielny obiad. Skladniki: 5 grubych plastrów schabu bez kości 25 dag liści świeżego szpinaku 2-3 łodygi selera naciowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki klarowanego masła 20 dag twardego sera  mozzarell... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.