Bitki schabowe z pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim

Bitki schabowe z pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim

Bitki schabowe z pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim

Przepis na : obiad

Schab i sos pieczarkowy to nuda? Dzięki dodatkowi czosnku niedźwiedziego na pewno nie:). Polecam to danie w mojej wersji. 1 kg schabu w plastrach 500g pieczarek  2 cebule 3 ząbki czosnku 4 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego  3 łyżki śmietany 18% olej sól, pieprz, papryka słodka 1. Plastry schabu kroimy na pół, rozbijamy. Każdy kotlet posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju w dużym garnku przeznaczonym do smażenia. 2. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Piecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni