Sajgonki z mięsem mielonym i grzybkami mun

Sajgonki z mięsem mielonym i grzybkami mun

Sajgonki z mięsem mielonym i grzybkami mun

Cześć! Pomyślałam, że nie zrobię tradycyjnego dania niedzielnego – schabowego. Odmieniłam menu niedzielne i zrobiłam sajgonki. W domu wszyscy jesteśmy miłośnikami kuchni azjatyckiej i na ten pomysł nikt nie protestował. Jest to zajęcie bardzo odmienne niż tłuczenie mięsa na kotlety. Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy – 2 łyżki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją

Autor

pieprzyczfantazjapieprzyczfantazja

Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, makaron, gołąbki, sosy, mięso, kapustą, kapusta pekińska, mięso mielone, surówka, schabowe, ryż, kotlety, kotlet, surówka z kapusty, kotlety mielone

Inne przepisy z Pieprzyć z Fantazją

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.