The Pole’s relationship with pork chops is like the American’s relationship with steak. Although I love steak, I also love pork. After 25 years of Polish Pork Cuisine , pork has become an integral part of my diet. Sometimes when I get cravings for the old times and Slavic – Germanic culinary tradition , I make a simple pork schnitzel accompanied with potatoes and dill . When the spirit of Californian speaks to me and I want a healthier version, I make a pork schnitzel… breaded in buckwheat f... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...