Mielone roladki nadziewane kapustą i parówką
Mielone roladki nadziewane kapustą i parówką
Przepis na : obiad
Przedstawiam Wam kolejną propozycję na odmianę zwykłych kotletów mielonych. nadziałam je blanszowaną kapustą oraz parówkami, które otrzymałam do testowania od firmy Nove z linii Natura. Roladki są bardzo sycące, smaczne, a kapusta nadaje im zielonego, wiosennego akcentu. Świetnie sprawdzą się jako danie główne, zaś pokrojone w plastry mogą służyć za przystawkę.
Składniki:
500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
cebula,
jajko,
czerstwa bułka,
3/4 szklanki mleka,
3 liście k... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości
Autor
czekoladka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, parówki, kapustą, roladki, bułki, kotlet, placuszki, cebula, kotlety, jajko, mięso, włoska, mięso mielone, kotlety mielone, obiad, przystawki, papryka, kotlet z kapusty, dania bez mięsa, jajka nadziewane, mleko zwykle, kotlety wołowe, dania mięsne
Inne przepisy z Z miłości do słodkości
Dodaj komentarz
Magda C.,
26 marca 2014 10:44:03Wow, bardzo fajny pomysł na farsz! Pysznie to wygląda, tak wiosennie :)
Łucja,
26 marca 2014 12:56:52Wyglądają przepysznie ;) wykorzystam pomysł :D
Anika,
27 marca 2014 20:21:16Super przepis! Roladki muszą być przepyszne!
Magda C.,
27 marca 2014 23:15:20Jakie kolorowe! Świetny przepis!!! :)