Panierowane filety z kurczaka

Panierowane filety z kurczaka

Panierowane filety z kurczaka

Dziś przedstawiam przepis, który prawdopodobnie każdy zna - na panierowane filety z kurczaka :) Bardzo proste i  bardzo szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakują z puree ziemniaczanym i mizerią. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! :) Składniki (na 2 kotlety): 2 piersi z kurczaka 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki soli 1/3 szklanki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki masła klarowanego CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Pierś kurczaka oczyszczamy, myjemy pod bieżącą w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Autor

dagooshyadagooshya

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

filet z kurczaka, tarta, kurczak, jajko, pierś, piersi, bułki, mąka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, puree, puree ziemniaczane, sałata, kotlet, mięso, marchewka, ziemniak, ziemniaki, łatwe , kotlety, dania z kurczakiem, szybki kurczak, kotlety ziemniaczane, szybkie bułki, szybka tarta, dania z piersi kurczaka, kotlet z marchewki, drugie danie

Inne przepisy z My Culinary Art

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.