Przepis na : kolacja
Ostatnio wpadły w moje ręce dwa opakowania ekologicznej kaszki kukurydzianej od Bio Planet . I zastawiałam się jak mogłabym je wykorzystać. Samej kaszki kukurydzianej chyba nigdy nie jadłam, choć wiedziałam o jej istnieniu. Aczkolwiek nigdy nic mnie do niej nie zachęcało, dlatego też nie znalazła miejsca w mojej diecie. Jednak jak już ją mam to muszę ją jakość wykorzystać. Padło na mini kotleciki z dodatkiem warzyw . Mogą też być nazywane placuszkami - wybór zostawiam Wam. Jedno jest pewne smakuje świet... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...