Pieczone mielone z pęczakiem

Pieczone mielone z pęczakiem

Pieczone mielone z pęczakiem

Danie „dwa w jednym”. Takie lubię najbardziej. Tak jakby jednogarnkowe, tylko pieczone na blasze w piekarniku :) 2-3 porcje 100 g kaszy pęczak (ja użyłam mieszanki pęczak, groszek, vermicelli produkowanej przez Melvit dla sieci Biedronka) 2 piersi kurczaka 3 kostki mrożonego szpinaku 1 jajko 3 łyżki parmezanu przyprawy: sól, garam masala, majeranek sos: szklanka przecieru pomidorowego ząbek czosnku przyprawy: majeranek i sól Kaszę gotujemy. Ciepłą kaszę mieszamy ze szpinakiem, aby się rozmroził.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, szpinak, kurczak, mielone, piersi, pierś, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sosy, zupa pomidorowa, dania mięsne, kotlety, kotlet, sos pomidorowy, kotlety mielone, kurczak z czosnkiem, sos do kurczaka, danie jednogarnkowe, kurczak pieczony, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, sos mięsny, kotlet siekany

Inne przepisy z Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.