Czulent z kaszą i fasolą

Czulent z kaszą i fasolą

Czulent z kaszą i fasolą

Czulent to tradycyjna potrawa kuchni żydowskiej. Jest to wolno duszony gulasz z koszernego mięsa, fasoli i kaszy, z dodatkiem cebuli. Przygotowałam czulent z wołowiny, białej fasoli i kaszy gryczanej wg przepisu Pani Janiny Olszowy z książki „Nasze kasze”. Danie okazało się bardzo smaczne, soczyste i treściwe. Czulent podawany bywa najczęściej z ziemniakami lub po prostu z chlebem i kiszonymi ogórkami. Ja podałam go z bieszczadzkimi kotletami z ziemniaków i sera. Składniki: 500 g pręgi wołowej lub mostku w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, kasza, mięso, kasza gryczana, papryka, ogórki, ziemniaki, kotlet, ogórki kiszone, wołowina, kotlety, gulasz, chleb, ser, mięso duszone, dania mięsne, dania na gorąco, ser biały, gulasz mięsny, gulasz wołowy, kotlet siekany, chleb mieszany

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.