Pieczeń rzymska, klops

Pieczeń rzymska, klops

Pieczeń rzymska, klops

Pieczeń rzymska to prosta do zrobienia pieczeń z mielonego mięsa. Jest na tyle uniwersalna, że może posłużyć nam jako wędlina na kanapkę. Z dodatkiem dowolnego sosu, pieczeń rzymska będzie robiła za danie obiadowe. U mnie w domu, taką pieczeń nazywało się klopsem, ale mama nie robiła jej za często. Ja raz czy dwa, próbowałam ją zrobić, ale jakoś szału nie było. Moi rodzice jak mi się wydaje, mięso wyrabiali z dodatkiem namoczonej bułki pszennej, tak jak na mielone. Tutaj w przepisie tego nie ma. Ten przepis poc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

mieszamWGarnku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, tarta, bułki, mięso mielone, kanapki, chleb, obiad, sosy, kotlety mielone, bułka pszenna, ciasto, rosół, zupa, kotlet, kotlety, desery, przetwory, deser, wielkanoc, boże narodzenie, sos pieczarkowy, kotlety ziemniaczane, zupa pieczarkowa

Inne przepisy z Mieszam w Garnku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.