Środa: Wieprzowina po chińsku na ostro

Środa: Wieprzowina po chińsku na ostro

Środa: Wieprzowina po chińsku na ostro

Bardzo szybki przepis na pachnące danie chińskie pełne warzyw i dobrze doprawionego mięsa. Można je podać z ryżem lub makaronem ryżowym. Z noodlami dobrze smakuje na zimno i na ciepło. Czas: 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 duże Zamiast mielonego Mielony nazywany był kiedyś „przeglądem tygodnia”, bo stołówkowi kucharze wrzucali do kotleta wszystko czego wcześniej nie udało się sprzedać. Mielony długo nie miał dobrej prasy, choć to przecież smakowity kawałek mięsa. Czasem jednak warto spróbować ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ryż, sosy, mięso, mięso mielone, tarta, wieprzowina, imbir, makaron, makarony, kotlety, risotto, kotlet, kotlety mielone, ryż z warzywami, makaron po chińsku

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.