Gnocchi – sposób na resztki z ziemniaków

Gnocchi – sposób na resztki z ziemniaków

Gnocchi – sposób na resztki z ziemniaków

Gnocchi (czyt. niokki, a nie gnioczczi :-D) – czyli włoskie kluseczki – to świetny sposób na resztki z ziemniaków. Przepis jest prosty, a przygotowanie to tylko kilkunaście minut. Czas : Kilkanaście minut Poziom trudności: Łatwe Składniki: 1 kg ziemniaków 220 ml mąki (około 2/3 szklanki) 2 żółtka Co zrobić z zimnymi ziemniakami, albo pure, które zostały z obiadu? Można je odgrzać następnego dnia, ale tu obowiązuje ta sama zasada jak z odgrzewanym kotletem – smakuje średnio. Można wymieszać z warz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ziemniaki, ciasto, kopytka, obiad, sosy, placki, zupa pomidorowa, pizza , kotlet, pizza przepis, kotlety, kapustą, tarta, ciasto na pizze, szarlotka, sos pomidorowy, kapusta kiszona, pieczywo, szybkie ciasto, ziemniaki na obiad, mięso, proste ciasto, ciasta z masa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, łatwe ciasto, proste i szybkie ciasto, ciasto na niedziele, sos do pizzy

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.