Kotleciki chrzanowe z gotowanego kurczaka

Kotleciki chrzanowe z gotowanego kurczaka

Kotleciki chrzanowe z gotowanego kurczaka

Tak jak postanowiłam tak robię. Chcę przybliżyć swoim młodszym krewnym i znajomym ( w tym i wirtualnym ) możliwości przygotowywania smacznych posiłków przy ograniczonych środkach finansowych. Często w rozmowach wypływał problem ,że proponuję ciekawe dania ale nie wszystkich stać na kupowanie łososia, polędwicy czy orientalnych przypraw .Pokazywałam już przy wielu przepisach, że jeśli dobrze zorganizujemy sobie pracę to czasem mamy prawie darmowe posiłki ,które smakiem niczym nie ustępują tym wyszukanym. Dziś dalszy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gotowany kurczak, tarta, ciekawe przepisy, mąka, kurczak, do pracy, mielone, mięso, bułki, groszek, cytryna, puree, marchewka, lekka, ziemniak, jajko, zupa, łosoś, kotlet, pulpety, kotlety, sałata, pietruszka, surówka, ziemniaki, skrzydełka, przepisy z ziemniakami, klopsy, kotleciki z kurczaka, kotlety mielone

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 27 lutego 2013 18:44:25

Witaj:)No to jest pomysł super,ciekawy i smaczny bardzo.Zgadzam się z tym że takie obrane kawałeczki kurczaka wykorzystuje się do końca. Serdeczne pozdrowienia.Yanisia

Bunia Babciagramolka, 27 lutego 2013 19:28:15

U mnie to już nawyk.Obieram to miesko i zbieram w specjalnym pojemniczku w zamrażarce. Potem robię farsze do pierogów, krokietów, pyz itd. Nawet pasztety z nich robię po dodaniu wątróbki i kawałka boczku.Ważne, że nic się nie marnuje.Podpowiadam tylko wszystkim, że obierać mieso należy na ciepło bezpośrednio po wyjęciu z wywaru( zupy) bo wtedy najłatwiej odchodzi - jak wystygnie to jest to mordęga).

Anonymous, 27 lutego 2013 20:38:21

Dzięki za podpowiedź :))))Baśka ( baskadm )

Beata, 28 lutego 2013 10:51:15

Ciekawy pomysł jak zwykle!! Widzę, że natka też ma już drugie życie :D

Bunia Babciagramolka, 28 lutego 2013 13:47:03

Beata- masz rację - podwiędła , a szkoda mi było wyrzucić . Zawsze to witaminki. A jak zmieliłam to nie widać czy była sprężysta czy nie :)