Jak ugotować miękką ciecierzycę?
Jak ugotować miękką ciecierzycę?
Ciecierzyca (cieciorka, groch rzymski) jest bardzo zdrowa i można nią zastąpić mięso, ponieważ zawiera dużo pełnowartościowego białka, a przy tym nie wzdyma jak np. groch. Jednak jej przygotowanie jest troszkę długotrwałe. Przed ugotowaniem należy ją namoczyć, a potem gotować bez soli do miękkości minimum 45 minut. Znalazłam na to sposób, by móc częściej wykorzystać ją w kuchni bez przechodzenia przez te etapy za każdym razem. Przydatne szczególnie wtedy, gdy nie planowałam dania z ciecierzycą i nie mam już ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Anioszek w kuchni
Autor
Anna Wojtyna
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, kotlet, sosy, zupa, kotlety, szybka zupa, dania bez mięsa
Inne przepisy z Anioszek w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję