Po wyczynach wędkarskich męża nazbierało mi się leszcza. Jak wiadomo takie średnie i mniejsza leszcze maja dużo ości. Zrobiłam więc zalewę, usmażyłam rybki i siup w ocet. No i potem wyczekiwanie aby się ładnie przegryzły. 3 - 4 dni i możemy rybkę zajadać, wtedy nie mamy obaw, że jakaś ość utknie nam w przełyku. Możemy też leszcza zmielić na kotlety ale ja dziś proponuje w occie. 7 szt leszcza ( średnich ) Marynata : 2,5 l wody 600 ml octu 6 % koperkowego klik 6 ziaren ziela angielskiego 4 szt liścia la... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...