
Mamy grudzień, a to znak aby zacząć piernikowe szaleństwo. Ja pierwszą turę już upiekłam. Szukałam idealnego przepisu i ten chyba zagości u nas na dłużej bo pierniczki są od razu mięciutkie. Polecam. A do pierniczków użyłam mąki od Zespół Młynów Jelonki Na pierniczki: 200 g masła 300 g płynnego miodu 2 czubate łyżki przyprawy do piernika 2 czubate łyżki kakao 100 g cukru 2 jajka 100 ml gorącej wody 3/4 łyżki sody oczyszczonej 780 g mąki pszennej Lukier: 700 g cukru pudru 100 m... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...