Bitki schabowe w sosie porowym

Bitki schabowe w sosie porowym

Bitki schabowe w sosie porowym

Przepis na : obiad

Najprostsze przepisy dają najlepszy efekt. Schab w sosie porowym nikogo nie rozczaruje:).  500g schabu w plastrach 2 duże pory  2 łyżki śmietany 18%  1 łyżka mąki vegeta, pieprz, papryka słodka 1.  Plastry schabu kroimy na pół, rozbijamy. Każdy kotlet posypujemy pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju w dużym garnku przeznaczonym do smażenia. 2. Białą i jasnozieloną cześć pora kroimy w plastry. Dorzucamy do mięsa, smażymy chwilę. Zalewamy 2 szklankami wody, dosypuje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.