Boczniaki w oleju z żurawiną i cebulą (a'la wegańskie "śledzie")

Boczniaki w oleju z żurawiną i cebulą (a'la wegańskie

Boczniaki w oleju z żurawiną i cebulą (a'la wegańskie "śledzie")

Boczniaki to jedna z moich słabości. Powszechnie dostępne, niedrogie i do tego pyszne. Całe szczęście poza daniami na ciepło, jak np.  kotlety  czy  "flaczki"  świetnie nadają się także do przekąsek na zimno. Dzisiaj proponuję przygotowane w oleju jak śledzie. Świetnie pasują na kolację czy jako przystawka na przyjęciu. Składniki (3 porcje) -400 g boczniaków -cebula -2 garści suszonej żurawiny -olej rzepakowy -sól, pieprz Przygotowanie Boczniaki umyć i ugotować na parze. Ostudzić i pokroi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.