Keftedes, czyli kotlet mielony w cypryjskim stylu

Keftedes, czyli kotlet mielony w cypryjskim stylu

Keftedes, czyli kotlet mielony w cypryjskim stylu

Jestem załamana jakością zdjęć. Już niedługo mam nadzieję się poprawić, niech tylko dorwę normalny aparat. Chrupiące na zewnątrz, delikatne wewnątrz. Takie właśnie są frykadele z Cypru. Idealne w ramach odskoczni od zwyczajnych, przeze mnie znienawidzonych kotletów mielonych. 500g mielonej jagnięciny (można użyć innego mięsa mielonego, jednak oryginalnie jest to jagnięcina) 1 surowy ziemniak 1 jajko 1 grubo posiekana cebula cynamon mielony pęczek natki pietruszki sól, pieprz mąka do panierki tłuszcz do sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.