de volaille

de volaille

de volaille

Przepis na : obiad

Pyszne i soczyste kotleciki z kurczaka, które swoją soczystość zawdzięczają masłu. Odmiana od tradycyjnych kotletów z piersi kurczaka. 2 piersi z kurczaka trochę ponad pół kostki masła (zimnego) pokrojonego na słupki o szerokości około 1 cm masło roślinne lub klarowane do smażenia papryka słodka i ostra sól jajko i bułka tarta na panierkę 2 piersi delikatnie rozkrój na pół pod kontem aby oba kawałki były zwarte.Posól z obu stron i delikatnie rozbij aby nie zrobić dziur. Rozbite mięso od strony mniej zwarte... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cukrem pudrem posypane

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

PKarolina

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kurczak, piersi, pierś, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, bułki, papryka, de volaille, kotleciki z kurczaka, mięso, kotlet, kotlety, obiad, tarta na słodko, soczysta pierś z kurczaka, kurczak z papryką , mięso na obiad

Inne przepisy z cukrem pudrem posypane

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.