Może jest to wypiek wykonany trochę po sezonie., bo piernik kojarzy sie najczęściej z Bożym Narodzeniem jednak ja kocham pierniczki przez cały rok.Najbardziej w okresie kiedy za oknem jest śnieg i mróz. 13 dag mąki żytniej 26 dag mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie przyprawy do pieników 3 jajka 2 dag kakao 200 ml oleju 25 dag cukru trzcinowego 3 buraki ugotowane i starte na tarce o drobnych oczkach cukier puder do posypania szczypta soli Mąki przesiać do miski. Dodać proszek do pieczenia,sól... czytaj dalej...
Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...