pulpeciki w sosie żurawinowym (kremowym)

pulpeciki w sosie żurawinowym (kremowym)

pulpeciki w sosie żurawinowym (kremowym)

Przepis na : obiad

Pulpeciki w dość słodkim, kremowym(  bo śmietanowym sosie). Z żurawiną która przełamuje słodycz. Danie najlepiej podawać z ryżem.  na pulpety: 400 g mielonego mięsa sól pieprz ( dużo) na sos: 250 ml śmietanki 30 250 g konfitury żurawinowej kminek mielony pieprz sól olej do smażenia Z mięsa soli i pieprzu ulepić małe pulpety. Usmażyć je na oleju. Następnie zalać patelnie odrobiną wrzątku, alby cały smak znalazł się w sosie. Na patelnie wlać śmietankę i dodać żurawinę. doprawić pieprzem solą i kminkiem. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cukrem pudrem posypane

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.