Przepis na : obiad
Super smaczne roladki na obiad. Właśnie mój tato robił je na świąteczny obiad, wyszły super. Składniki: Udziec z indyka 80 dag Boczek wędzony Morele suszone Cytryna 1 szt. Sól i pieprz do smaku Bułka tarta do panierki Jajko 2 szt. Curry 1 łyżeczka Olej do smażenia Wykonanie: Udziec opłukać, osuszyć, pokroić w plastry. Następnie pokropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem do smaku. Rozbić tłuczkiem, na każdym kotlecie położyć plasterek boczku i kilka wcześniej namoczonych moreli. Zwinąć w roladkę, sp... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com