Dotąd robiłam gyros z karkówki, ale tym razem postanowiłam zrobić go ze schabu. Aby nadać mięsu kruchości, moczyłam je przez dobę w mleku. Składniki: 1 kg schabu 1 szklanka oleju 1 opakowanie przyprawy gyros mleko Przygotowanie: mięso pokrój w kotlety i mocz w mleku przez dobę po tym czasie wyjmij mięso z mleka, opłucz, osusz pokrój mięso w cienkie paski i przełóż do miski w drugiej misce wymieszaj olej z przyprawą gyros, a następnie wlej mieszankę do miski z mięsem mięso dokładnie wymieszaj w oleju z przypr... czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.