Schab po bałkańsku z ajvarem

Schab po bałkańsku z ajvarem

Schab po bałkańsku z ajvarem

Schab najczęściej podajemy w formie kotletów czy roladek,dziś polecam aromatyczny wyrazisty w smaku schab z ajvarem.  To danie sprawdzi się na obiad , kolację czy na różnego rodzaju uroczystości , można podawać z ryżem, kluseczkami czy bagietką czosnkową. 500 g schabu 200 g pieczarek 1 średnia cebula 1 papryka czerwona 3 ogórki konserwowe lub kiszone  puszka pomidorów w puszce krojonych  2 duże łyżka ajvaru ząbek czosnku sól i pieprz  pół łyżeczki papryki wędzonej , szczypta chili 2 łyżki o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.