Pieczone mielone z pasternakiem

Pieczone mielone z pasternakiem

Pieczone mielone z pasternakiem

Przepis na : obiad

i burakiem z sosem koperkowym Pieczone mielone z warzywami to mój ulubiony pomysł na obiad. Mogę w łatwy sposób przemycić warzywa, które podane osobno mogłyby dzieciom nie smakować. Pieczona wersja kotletów nie wymaga ode mnie grzania się przy patelni, ani tłuszczu do smażenia. 4 porcje: 2 większe pasternaki (ok. 200 g) 2 ziemniaki (ok. 200 g) 1 mniejszy burak (ok. 100 g) 500 g mięsa drobiowego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka zielonej czubrycy lub cząbru 1/2 łyżeczki kurkumy sos: 1 pęczek koperku 400 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Autor

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, buraki, mięso, sosy, obiad, mięso mielone, tarta, kotlety, ziemniaki, kotlet, dania mięsne, kotlety mielone, pieczone ziemniaki, kotlety drobiowe, kotlet siekany

Inne przepisy z Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.