Mini burgery buraczano-jaglane to kolejny hit tegorocznego Pikniku Smakosza. Pyszne, bezmięsne kotleciki, które mogą sprawdzić się zarówno jako burgery, jak i samodzielne kotlety. Nie spodziewałam się, że mogą być takie dobre! Źródło przepisu TUTAJ. PS. Zdjęcia znów robione na szybko, podczas Pikniku Składniki /ok. 17 burgerów/: 2 surowe buraki 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka uprażonych nasion słonecznika 1/2 szklanki uprażonych nasion sezamu 1 posiekana cebula 1/2 Czytaj da... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...