Surówka z cukinii i papryki na zimę, do słoików

Surówka z cukinii i papryki na zimę, do słoików

Surówka z cukinii i papryki to idealne rozwiązanie, jeśli w kuchni macie nadmiar cukinii, zróbcie koniecznie ten przepis. Surówka wychodzi przepyszna! Ja robiłam ją z podwójnej porcji i zastanawiam się, czy czasem nie zrobić jeszcze jednej tury, bo jeden słoik nie postał nawet 24h w spiżarni To mój przetwórczy hit roku 2018! Serio! Jest taka pyszna, że ja wyjadałam ją jeszcze przed umieszczeniem w słoikach. Surówka ta jest również idealna zaraz po przygotowaniu! Jest idealnie octowa, nie za kwaśna, nie za mdł...

Czytaj dalej na blogu CookYourself

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.