Penne all'amatriciana

Penne all'amatriciana

Penne all'amatriciana

Wspólnego gotowania dawno nie robiłyśmy bo jakoś ciężko było się zgadać. Ale ponieważ Prezydentowa nam się ostatnio nawróciła więc jest komu pogonić leniwe towarzystwo :DZaczęłyśmy ustalenia we trzy, z Olą i Kasią, od całej listy przepisów, z której po kolei, z różnych przyczyn, coś odpadało - ryba bo była przedwczoraj i wczoraj u jednej z nas, klopsiki bo ostatnio oklepane jakoś, kotlety wieprzowe bo zabrakło konkretnego alkoholu . . . Marudziłyśmy tak aż stanęło na kluchach - przygotujcie się na mocne wraże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

penne, kotlet, ryba, kotlety, makaron, makarony, ryby, makaron penne

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Aleksandra, 19 stycznia 2013 10:30:22

Pyszne było :-) do następnego!

Iza Kulińska, 19 stycznia 2013 10:31:43

czyli bardzo szybko :D

Goa, 19 stycznia 2013 10:32:42

kusząco smakiem się prezentuje:)

Iza Kulińska, 19 stycznia 2013 10:39:42

to pyszne i szybkie danie :)

Aga Agostini, 19 stycznia 2013 11:09:02

tak pyszne danie - choc ja robie bardziej ubogie -zamiast parmigiano dodaje sera owczego- ma bardziej wyrazisty smak:)

Beata, 19 stycznia 2013 12:00:20

Kocham te smaki, pyszny makaron z okolic Rieti (Rzym). Włosi używają do niej guanciale czyli policzek wieprzowy - raczej u nas trudny do zdobycia, do tego pecorino i przeważnie bucatini lub spaghetti. I obowiązkowo peperoncino czyli ostra papryczka. W Twoim wykonaniu wygląda przepysznie, przypomniałaś mi, że dawno tego sosu nie robiłam!

Kasia, 19 stycznia 2013 12:37:17

O kurczę! Ostre było? ;) W sumie nie miało być, no, powiedzmy dobrze doprawione... Grunt, że smakowało i pięknie się prezentowało. A Brzydkiej Połówce też smakowało?

Mad, 19 stycznia 2013 15:18:33

Lubię ossstreee :) Smakowicie wygląda ten makaron.

Iza Kulińska, 19 stycznia 2013 18:43:24

ja za parmezanem nie przepadam i dlatego dałam Szenekera - jest bardzo smaczny :)

Iza Kulińska, 19 stycznia 2013 18:44:28

o proszę, ile ciekawostek napisałaś nam tutaj, dzięki :)

Iza Kulińska, 19 stycznia 2013 18:45:35

Kasiu, może to mnie się "sypnęło" tak po prostu - poza tym wiesz, że my za ostro nie lubimy, ale zjedliśmy i smakowało nam obojgu :)

Iza Kulińska, 19 stycznia 2013 18:46:17

Mad, ja nie za bardzo, ale doprawić można sobie wedle własnego gustu :)

shinju, 19 stycznia 2013 19:41:03

Wspaniale Ci wyszło :)

Iza Kulińska, 19 stycznia 2013 20:35:46

i jakie dobre było, pycha :)

jelka, 19 stycznia 2013 22:51:08

Ja preferuję ostre dania :-) Twoje prezentuje się fantastycznie! Prawdę mówiąc zajrzałam też do Oli i Kasi. Twoja wersja dla mnie jest numerem I. Pozdrawiam!

Iza Kulińska, 20 stycznia 2013 10:35:51

hihi, cicho bo się dziewczyny obrażą :D zwykle w takim wspólnym gotowaniu jest tak, że przepis jeden a wersje różne, każda z nas inaczej jednak doprawi, inaczej pokaże, ale na pewno u wszystkich było pysznie :)

Anonymous, 20 stycznia 2013 20:37:09

a gdzie białe wino??? Włosi robią to na winie :) i oczywiście pecorino :)

Iza Kulińska, 20 stycznia 2013 23:16:25

o białym winie nic nie znalazłam, ale dziwne, że nie piszesz o policzkach wołowych peklowanych . . . Mnie uczono też , że bardzo niegrzecznie jest pisać coś i nie podpisywać się pod tym :)

Mała kuchareczka, 21 stycznia 2013 00:20:03

Jej Pani Izo jak to danie wygląda zachęcająco, mówi do mnie zrób mnie, ach...

Beata, 21 stycznia 2013 11:25:39

Włosi używają do tego białe wytrawne wino, ale nie jest obowiązkowe. Zrobiłam sosik wczoraj - pyszności!!

Iza Kulińska, 21 stycznia 2013 11:38:31

w takim razie nie masz wyjścia - musisz zrobić :D

Iza Kulińska, 21 stycznia 2013 11:39:13

no właśnie nigdzie jakoś tego wina nie znalazłam . . .