Paluszki z dorsza w panko

Paluszki z dorsza w panko

Paluszki z dorsza w panko

Panko (パン粉) to powszechna w Japonii nazwa panierki wykonanej z białego chleba bez skórki wyprodukowanego z różnego rodzaju skrobi, który poddany został rozdrobnieniu (forma płatków). Wskutek tego otrzymano japońską wersję bułki tartej, charakteryzującą się o wiele większą chrupkością niż klasyczne panierki, delikatnością oraz dużo mniejszą absorpcją tłuszczu podczas smażenia w głębokim oleju. Potrawy przyrządzone w panko są puszyste, chrupiące oraz mniej kaloryczne. Panko świetnie nadaje się do panierowania r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, dorsz, ryba, tarta, mielone, bułki, zapiekanki, zapiekanka, owoce morza, kotlet, pizza przepis, pulpety, kotlety, chleb, ciasto na pizze, zapiekanka makaronowa, pizza , przekąska, przekąski, przystawki, pizza na patelnie, kotlety mielone, kotlety rybne , drugie danie

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.