Pierś kurczaka w cieście francuskim

Pierś kurczaka w cieście francuskim

Pierś kurczaka w cieście francuskim

Przepis na : obiad

Pierś kurczaka w cieście francuskim to niezwykle efektowne danie. Wymaga nieco więcej pracy niż klasyczne kotlety z kurczaka lub kotleciki z kurczaka z serem i majonezem , jednak warto ten czas poświecić. Mięso kurczaka nadziane pieczarkami, posypane serem i owinięte w ciasto francuskie, staje się niezwykle miękka i soczysta. Jedna taka pierś w cieście jest dość duża i sycąca, dlatego też możecie przekroić ją na pół i potraktować, jako dwie porcje, podając z ulubionymi dodatkami. Uważam, jednak, że to danie najl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Bazylii

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Kasia Nowakowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, ciasto, pierś, piersi, ciasto francuskie, ciasto francuskie, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, pieczarki, pierś z kurczaka w cieście francuskim, kurczak z pieczarkami, kurczak pieczony, mięso, piersi z kurczaka faszerowane, pieczarki w cieście, dania obiadowe, obiad, kotlety, kotlet, kotleciki z kurczaka, majonez, nuggetsy, szybkie ciasto, dania z piersi kurczaka, kurczak z czosnkiem, kurczak z warzywami, jajka faszerowane , mięsa pieczone, szybki obiad, obiad na szybko

Inne przepisy z Kuchnia Bazylii

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.