Przepis na : obiad
Pierś kurczaka w cieście francuskim to niezwykle efektowne danie. Wymaga nieco więcej pracy niż klasyczne kotlety z kurczaka lub kotleciki z kurczaka z serem i majonezem , jednak warto ten czas poświecić. Mięso kurczaka nadziane pieczarkami, posypane serem i owinięte w ciasto francuskie, staje się niezwykle miękka i soczysta. Jedna taka pierś w cieście jest dość duża i sycąca, dlatego też możecie przekroić ją na pół i potraktować, jako dwie porcje, podając z ulubionymi dodatkami. Uważam, jednak, że to danie najl... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...