Przepis na : obiad
Nasiona roślin strączkowych są bogatym źródłem białka. Groch zawiera go w przedziale pomiędzy 20, a 35% w zależności od odmiany. Strawność białka surowych nasion jest dosyć mała (15 - 20%), jednak po obróbce termicznej wzrasta do około 45%. Jeśli z nasion roślin strączkowych wyeliminujemy związki takie jak inhibitory trypsyny, hemaglutyniny i inne czynniki termolabilne, to strawność białka wzrośnie jeszcze bardziej, aż do 70%. Rośliny strączkowe są również bogatym źródłem witamin z grupy B. Groch zawiera około 0,... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Produkty niezgodne z Twoją grupą krwi mogą przyczynić się do wzrostu wagi, gromadzenia się toksyn w tkance tłuszczowej czy nawet większego ryzyka zachorowania na choroby układu pokarmowego czy krążenia?
Czytaj dalej...Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl