Czas Przygotowania : 30 min Moje cukinie szaleją , nie nadążam z przetwarzaniem ich. Pora na kolejny przepis z serii na zimę. Składniki 1 kg małych cukini 4 czerwone cebule 6/8 ząbków czosnków 4 czerwone papryczki chili 2 pęczki koperku 2 łyżeczki soli i kurkumy 2 łyżeczki gorczycy 2 łyżeczki kolędry 2 l.octu jabłkowego 600 gr.brązowego cukru Krok po Kroku 1 Umytą cukinię kroimy w plasterki wrzucamy do miski solimy i pozostawiamy na kilka minut, następnie spłukujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. 2 Cebulę b... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...