Falafel - smażone kotleciki lub kulki z przyprawionej ciecierzycy, typowy barowy fastfood z krajów arabskich. Ta bardzo aromatyczna przekąska to świetna alternatywa kebaba podanego w picie. Najpopularniejsza wegańska potrawa z Bliskiego Wschodu. Orientalny przysmak bez trudu przygotujesz w domu, wystarczy poznać kilka trików. Domowe falafle są chrupiące z zewnątrz, a środek mają delikatny, wręcz aksamitny i pachną przyprawami. Falafla zawsze przygotowujemy z surowej, wcześniej namoczonej przez noc ciecierzyc... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...